Web Site Hızlandırma Yöntemleri

Web Site Hızlandırma Yöntemleri

Web site tasarımı yaparken aslında en dikkat ettiğimiz konulardan birtanesi olan hızlı açılan web siteleri google arama motorlarınca da seo açısından önemli olduğunu söylemektedir.

Hızlı açışan web siteleri sayesinde müşterileriniz içeriklerinize, ürünlerinize ve sayfa içi gezintilerinide hızlı yapacağı için bu sizler açısından bir avantaj olacaktır.

Web Site Hızlandırma Yöntemleri;

  • Aşırı animasyonlardan kaçının
  • Resimlerinizi optimize edin
  • Resimleriniz ve içerikleriniz için sıkıştırma dosyaları kullanın
  • Web sitelerine girmeden önce kullanılan introlardan kaçının

1. Aşırı animasyondan kaçınmak

Web sayfalarınızı gösterişli olmaktan ziyade okunabilir yazı renklendirmeleri ve yazılarınıza uygun resimler kullanın. Aşırı animasyon içeren içerikleri kulllanmaktan kaçının.

2. Resimlerinizi optimize edin

Web sayfalarınızda yazı içeriklerinizin içerisinde ve web sayfalarınızda kullandığınız resimlerinizi küçülterek büyük ekranlar kaplaması yerine, görünür bir şekilde küçültmekler yaparak optimize olmuş hale getirin.

3. Web sitenizde sıkıştırma dosyaları kullanın.

Web sayfalarınızda sıkıştırma dosyaları kullanarak boyutlardan tasarruf edin. Örnek olarak GZIP bunlardan biri.

4. İntrolardan Kaçının

Web site tasarımlarının bazılarında kullanılan siteye girmeden önce yönlendirme introları aslında sitelerin yavaş olmasının en büyük sebeplerinden biri. Site girişlerine yapılan introlar aslında sadece göz boyamaktan başka bir anlam taşımıyor.

Bizler Web sitelerimizde animasyon kullanmaktan çok içeriklere uygun görselleri bulup web sitelerimizin hızlı açılmasına ve arama motorlarınca da önemli olan sayfa açılış hızını dikkate almaktayız.