Domain Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Domain Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle domain alırken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kuralları yaparak mühteşem alan adlarına sahip olursununuz.

  • Akılda kalıcı alan adları seçin
  • İşinizle alakalı alan adları seçin
  • İngilizce karakter uyumuna dikkat edin
  • Seo ile uyumlu isimler belirleyin
  • Sayı ve tire kullanımından kaçının
  • Alan adının geçmişini kontrol edin

Akılda Kalıcı Alan Adları Seçin

Bildiğimiz gibi insanlar web sitelerinde genellikle kısa ve akılda kalıcı isimleri unutmazlar bizlerde bu nedenle müşterilerimize kısa ve akılda kalıcı domain seçimleri konusunda fikirler sağlamaktayız. Bu kuralı dinlediğiniz zaman aslında müşterilerinizin sizin isminizi hep hatırlayabileceğini biliriz.

İşinizle Alakalı Alan Adları Seçin

Yapmış olduğunuz hizmeti yansıtan alan isimleri seçmek sizleri bir adım daha öteye taşıyacaktır. Müşterilerinizin aradığı anahtar kelimelerini yansıtacağı için arama motorlarıncada ön sıralara çıkmanızı sağlayacaktır.

İngilizce Karakter Uyumuna Dikkat Edin

Domain içinleri genellikle ingilizce harf bütünlüğüyle alınır. Bizler türkçe karakter kullanmadan domain isminizi alıyoruz ve kurallara uyum sağlamış oluyoruz.

Seo ile Uyumlu İsimler Kullanın

Domain alırken söylemiş olduğumuz gibi içerisinde anahtar kelime kullanımına dikkat edin, anahtar kelime kullanıyor olmanız işinizle alakalı olarak sizleri arama sonuçlarında bir adım öne taşıyacaktır.

Sayı Ve Tire Kullanımından Kaçının

Seo açısından da önemli bir rolü olan domain isimleri sayı ve tire kullanımının aslında yarardan ok zarar getirdiğini bildirmektedir. Bizler bu nedenle domain alımlarımızda sayı ve tire kullanımından kaçınırız ve müşterilerimize bu konu hakkında uyarıda bulunuruz.

Alan Adı Geçmişini Kontrol Edin

Domain almadan önce geçmişte kullanılmışmı bunları incelemeniz gerekmekte çünkü geçmişte kullanılmış kara listeye düşmüş domainler sizlere sorun oluşturacaktır veya kullanmış firma sağlam hizmetler sunamamış bu nedenlede güven kaybettirmişlerdir. Böyle bir domain ismi almak size yarardan çok zarar getirir.